Thinkstock При 177 магистрати декларираното имущество не съответства на реалното им състояние. Инспекторатът на

...
Thinkstock
При 177 магистрати декларираното имущество не съответства на реалното им състояние. Инспекторатът на
Коментари Харесай

Магистрати с декларации за имущество, което не съответства на финансовото им състояние

 Thinkstock При 177 магистрати декларираното имущество не подхожда на реалното им положение. 

Инспекторатът на Висш съдебен съвет заяви, че е завършил инспекцията на всички 4125 годишни заявления за имущество и ползи за 2020 година, подадени от съдии, прокурори и следователи. 

Предмет на инспекция е сходството на заявените условия за имуществото на съдиите, прокурорите и следователите, на техните съпрузи или лицата, с които се намират във фактическо общуване на брачен начала, както и на ненавършилите им пълноправие деца.

В хода на инспекциите е направена параленост сред заявените обстоятелства и получената информация от съответните обществени регистри, в които заявените условия подлежат на регистриране, оповестяване или засвидетелствуване. Фактически е тествано имуществото на 9562 лица, в това число наличностите по банковите им сметки към 31 декември 2020 година

В 3759 от тестваните заявления е открито сходство сред заявените обстоятелства и получената информация. В 366 заявления е открито противоречие сред заявените обстоятелства и получената информация, за което деклараторите са известени документално и им е даден 14-дневен период за премахване на непълнотите и грешките в заявените условия. 

Към сегашния миг са подадени 189 коригиращи заявления, като в 168 от тях несъответствието е отстранено, а за останалите 21 - инспекциите не са завършили.

В 177 от случаите 14-дневният период на коригираща декларация към момента не е изминал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР